SPLOšNO

Projekt ARTEHGAL

30.11.2019

Ažmurk je partner v projektu ARTEHGAL.

Projekt, ki bo potekal od 1. novembra 2018 do 30. novembra 2019, je sofinanciran s strani Ministrstva za kulturo RS v okviru Evropskega socialnega sklada v letih 2018–2019.

ARTEHGAL - logotip

Vodilni partner v projektu je zavod POTENCIAL, Inštitut za revitalizacijo podeželja, Lokovec, poleg našega zavoda pa so partnerji še MINK - zveza društev mladih in kreativnih Tolmin ter Kulturno turistično društvo Lokovec.

Projekt je namenjen spodbujanju socialne in družbene vključenosti ranljivih skupin na področju kulture. Ciljno nagovarja invalide ter priseljence v Slovenijo in njihove otroke. Glavne dejavnosti v projektu se nanašajo na pet sklopov usposabljanj na različnih področjih ustvarjalnosti in kulture ter na oblikovanju mreže manjših prodajno-galerijskih prostorov. Projekt ima poleg ustvarjalne in kulturne tui podjetniško noto – pripadnikom ranljivih skupin odpira možnosti da v pravem podjetniškem modelu izboljšajo tudi kakovost njihovega življenja, omogoča razvoj novih poslovnih priložnosti zelenega - kulturnega - dostopnega turizma, spodbuja ohranjanje naravnih danosti, vrednot ter kulturne dediščine za trajnostni razvoj območja, spodbuja varstvo okolja in trajno rabo naravnih virov ter izboljšuje socialno vključenost.

Ažmurk v projektu sodeluje pri različnih aktivnostih, naš najpomembnejši prispevek pa je organizacija in izvedba delavnice Digitalna kultura, na kateri bod udeleženci pridobivali kompetence s področja sodobnih vizualnih orodij – fotografije in videa.

Na voljo je informativna zgibanka o projektu (v .pdf formatu).

Informacije o projektu lahko spremljate na www.artehgal.si.

Lahko nam pišete na info@artehgal.si.