LITERATURA

Razstava in literarni večer v Škofji Loki

06.06.2012

V torek, 5. junija je bila v Sokolskem domu v Škofji Loki prva prireditev, na kateri so udeleženci delavnic v sklopu projekta Knjiga za vse javno predstavili rezultate svojega dela. Dogodek, zastavljen kot kombinacija otvoritve fotografske razstave in literarnega večera, je navdušil obiskovalce, ustvarjalcem, ki so se predstavili, pa je vlil dobro mero samozavesti in poguma za bodoče ustvarjalno delo.

Nastopajoče umetnike in obiskovalce prireditve sta uvodoma pozdravila predstavnik škofjeloškega Rotary kluba, dr. Andrej Šubic in župan občine Škofja Loka, mag. Miha Ješe. Poudarila sta pomen kulturnega ustvarjanja ter medsebojne komunikacije, ki sta bistvena sestavina projektnih aktivnosti. Mentorica usposabljanja ustvarjalnega pisanja, profesorica Bernarda Pavlovec Žumer je obiskovalcem na kratko opisala potek usposabljanja ter predstavila nastopajoče.

Deset udeležencev delavnice ustvarjalnega pisanja je v 45 minutnem programu zbranim poslušalcem predstavilo izbrane odlomke iz svojega literarnega ustvarjanja. Poslušalci so uživali v pestri paleti del; prisluhnili so fantazijskim in avtobiografskim zgodbam, poeziji in celo eseju ter dramskem odlomku. Tri od udeleženk delavnice gibalnega izražanja so prireditev zaključile s prikazom gibalne poezije.

Razstava, na kateri svoj likovni pogled na literarne vsebine predstavlja osem udeležencev delavnice osnov fotografije in videa ter dve slikarki, bo v Mali razstavni galeriji občine Škofja Loka na ogled do 2. julija.

 

vir: http://knjigazavse.azmurk.si/novice/2012060615051631/