FOTOGRAFIJA

Fotografije z ekstempora Ažmurk 2017 na razstavi

07.11.2017

V galeriji Mercator centra v Kromberku je na ogled razstava najboljših fotografij s fotografskega ekstempora Ažmurk 2017.

Na fotografski razstavi so predstavljena dela osemnajstih fotogafov, ki so se konec maja udeležili že tretjega Ažmurkovega fotografskega ekstempora. Na ogled so fotografije, ki jih je strokovna komisija – sestavljali so jo priznani fotografi Jure Kravanja, Nik Jarh in Nataša Grum – ocenila kot najboljše.

Ob otvoritvi razstave, ki jo je poleg številnih fotografov, ki so sodelovali na ekstemporu, obiskalo tudi precej drugih ljubiteljev fotografije, so organizatorji razglasili tudi uradne rezultate ekstempora. Avtorji šestih najbolje ocenjenih fotografij – prvih treh v kategoriji Odsevi in prvih treh v kategoriji Prosto - so prejeli lepe praktične nagrade.

Fotografski ekstempore Ažmurk 2017 (4)

Razstava v galeriji Mercator centra v Kromberku bo na ogled do konca novembra.

Fotografski ekstempore Ažmurk 2017 (10)

Izvedbo fotografskega ekstempora Ažmurk 2017 so finančno ali organizacijsko, oziroma s prispevanjem praktičnih nagrad podprli številni sponzorji: Arctur d.o.o., Goinfo d.o.o., Foto Lado, FotoFantasy, Konem Color d.o.o., Galnatural, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, Mercator in Arttech d.o.o.. Nagrajeni fotografi so kot eno od nagrad prejeli tudi svoj portret, ki ga je izdelal karikaturist Timotej Ušaj.  Izvedbo ekstempora Ažmurk 2017 je podprla tudi Mestna občina Nova Gorica.

Fotografski ekstempore Ažmurk 2017 (1)