FOTOGRAFIJA

Fotografski ekstempore Ažmurk 2015

06.05.2015

Tudi letos vabimo fotografe in ostale ljubitelje fotografije v Novo Gorico! Pridružite se nam v soboto 30. maja na fotografskem ekstemporu - vi poskrbite za fotografije, mi pa za vse ostalo, vključno z nagradami. Vabljeni!

 

 

 

Pravila ekstempora

 

1.

Organizator ekstempora je zavod Ažmurk in skupina Fotokrogec, ki deluje v okviru zavoda.

 

2.  

Fotografski ekstempore bo potekal 30. maja 2015.

Startna točka bo v prostorih MDSSNG na Erjavčevi ulici v Novi Gorici (bivša Galvana, zraven kotalkališča – vhod bo označen) in bo za prijave in oddajo fotografij odprta 23. maja od 9:00 do 20:00.

 

3.

Na ekstemporu lahko sodelujejo poklicni ali ljubiteljski fotografi iz Slovenije in tujine.

Sodelovanje na ekstemporu je možno s prijavo na startni točki v Novi Gorici, ali s prijavo preko interneta.

Na ekstemporu lahko sodelujejo fotografi, ki plačajo prijavnino, ali fotografi brez plačila prijavnine.

Fotografi prijavnino poravnajo ob prijavi na startni točki. Tisti fotografi, ki na ekstemporu sodelujejo preko interneta, prijavnino poravnajo s plačilom preko banke (podrobnosti v prijavnici).

Samo tisti fotografi, ki na ekstemporu sodelujejo ob plačilu prijavnine, se s svojimi deli potegujejo za nagrade iz nagradnega sklada. Vsi fotografi se s svojimi fotografijami potegujejo za uvrstitev na razstavo.

Višina prijavnine je 10 EUR. Dijaki, študentje, upokojenci in invalidi so upravičeni do popusta in je zanje prijavnina 7 EUR. Fotografi, ki se prijavijo v skupini (vsaj trije v skupini) so upravičeni do popusta in je zanje prijavnina 7 EUR na posameznega fotografa.

 

4.    

Oddaja fotografij je možna samo v času ekstempora. Fotografi svoje fotografije oddajo na startni točki, ali preko spleta z uporabo storitve Wetransfer na e-poštni naslov extempore@azmurk.si.

 

5.

Fotografi sodelujejo s fotografijami na tri teme:

 

6.   

Vse fotografije morajo nastati v času ekstempora.

Vse fotografije morajo biti oddane v času ekstempora.

Fotografije lahko oddajo samo prijavljeni fotografi.

Vsak fotograf lahko odda do 10 fotografij za prvo temo, do 10 fotografij za drugo temo in 5 fotografij za tretjo temo.

Oddane fotografije morajo biti formata jpg, neobdelane, in v največji resoluciji, ki jo ponuja posamezen fotoaparat.

Vsak fotograf jamči, da so oddane fotografije njegovo avtorsko delo.

 

7.    

Oddane fotografije bo pregledala in ocenila strokovna komisija. V komisiji bodo fotografi Jure Kravanja, Nik Jarh in Nataša Grum.

Strokovna komisija bo ocenila vse oddane fotografije, ne glede na to, ali je sodelujoči fotograf plačal prijavnino ali ne.

Najbolje ocenjeni avtorji iz skupine fotografov, ki na ekstemporu sodelujejo s plačilom prijavnine, bodo prejeli nagrade. Podeljene bodo tri nagrade za fotografije v sklopu prve teme, tri nagrade za fotografije v sklopu druge teme, ter ena nagrada za fotografije v sklopu tretje teme.

Nagrade so praktične. Skupna vrednost nagradnega sklada je 500 evrov.

 

8.   

Nagrajene fotografije in izbor najboljših fotografij bo predstavljen na razstavi v Novi Gorici.

 

9.   

Nagrajeni fotografi bodo o rezultatih obveščeni pravočasno, prevzem nagrad je možen samo osebno ob odprtju razstave nagrajenih in izbranih del.

 

10. 

Fotografi, ki na ekstemporu sodelujejo s plačilom prijavnine bodo ob otvoritvi razstave ali naknadno po e-pošti prejeli informacijo o ocenjevanju fotografij.

 

11. 

Fotografije, ki jih fotografi oddajo na ekstempore, lahko organizator uporabi samo za namene povezane z ekstemporom (promocija prireditve in morebitnih bodočih izvedb prireditve, medijske objave o prireditvi na spletnih straneh in v tiskovinah organizatorja ter v drugih medijih, predstavitve in razstave, ipd). Organizator je ob objavi dolžan navesti ime avtorja, kot ga je ta navedel ob oddaji fotografije. Posamezni avtorji obdržijo vse moralne in materialne avtorske pravice za svoje fotografije.

 

Dodatne informacije: extempore@azmurk.si.

 

PRIJAVNICA.

 

O Maksu Fabianuju in njegovem delu:

 

 

Sponzorji

 

Logotip Narodni muzej Slovenije Logotip Slovenska filantropija Logotip Škocjanske jame Logotip Meractor  Logotip Energijski nakit Logo Loredana Zega Logotip Knjigarna Črtica Logotip MDSSNG Logo Arctur